شرایط شرکت در المپیاد علمی دانشجویی کشور

داوطلبان به دو روش می‌توانند در المپیاد شرکت نمایند:

1- شرکت در آزمون کارشناسی ارشد (المپیاد متمرکز)

2- شرکت در المپیاد غیرمتمرکز (دانشجویان ممتاز از دانشگاه‌های واقع در قطب‌های هشت‌گانه)

المپیاد متمرکز:

با شرکت دانشجویان در آزمون کارشناسی ارشد و پس از اعلام نتایج مرحله اول آزمون کارشناسی ارشد، شورای برنامه‌ریزی المپیاد طی جلسه‌ای 15 نفر اول رشته‌های هفده‌گانه المپیاد را (بدون احتساب معدل) فقط براساس بالاترین نمره علمی انتخاب نموده و از طریق سایت مرکز المپیاد اسامی منتخبین مرحله اول المپیاد متمرکز اعلام می‌گردد.

- بند منحصرا المپیاد فقط برای دانشجویان سال سوم می‌باشد که هدف آنان فقط شرکت در المپیاد بوده و فرم انتخاب رشته را نباید پر کنند.

- دانشجویان سال سوم و چهارم می‌توانند در المپیاد متمرکز شرکت نمایند.

المپیاد غیرمتمرکز:

از سال 1386 تاکنون با تقسیم‌بندی دانشگاه‌های کشور به 8 قطب دانشگاهی المپیاد غیرمتمرکز به اجرا درآمده است.

در المپیاد غیرمتمرکز دانشجویان ممتاز دانشگاه‌های واقع در هر قطب به مراکز قطب‌ها معرفی می‌شوند. سپس در مرحله نیمه نهایی، دانشجویان معرفی شده به قطب‌های هشت‌گانه به طور همزمان با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. پس از آن برگزیدگان هر قطب (تیم‌های 5 نفره در صورت دارا بودن حد نصاب 60% نمره نفر اول در آن قطب) به مرکز المپیاد سازمان سنجش معرفی می‌شوند تا در مرحله نهایی (آزمونی که توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود) منتخبین المپیاد متمرکز و غیرمتمرکز به رقابت بپردازند.

- دانشجویان سال سوم و چهارم می‌توانند در المپیاد غیرمتمرکز دانشجویی شرکت نمایند.

- دانشجویان نباید فارغ‌التحصیل شده باشند. گواهی اشتغال به تحصیل از آنان دریافت خواهد شد.

- دانشجویان سال سوم و یا دانشجویانی که فارغ التحصیل نشده‌اند در صورتی که جزو 15 نفر اول مرحله نهایی باشند، نمی‌توانند متقاضی استفاده از تسهیلات آیین‌نامه وزارت علوم برای معرفی به مقطع کارشناسی ارشد شوند. این دسته از دانشجویان می‌توانند برای سال آتی بعد از فارغ‌التحصیلی تقاضای استفاده از تسهیلات مذکور را نمایند.

رشته‌های المیپاد:

زبان و ادبیات فارسی، علوم اقتصادی، الهیات و معارف اسلامی، حقوق، علوم تربیتی، شیمی، فیزیک، زیست‌شناسی، آمار، ریاضی، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی کشاورزی

قطب‌های 8 گانه دانشگاهی:

قطب 1: دانشگاه‌هاي استان تهران (به مرکزیت یکی از دانشگاه‌های شهر تهران)
قطب 2: دانشگاه‌هاي استان‌هاي قزوين، گيلان، مازندران و گلستان (به مرکزیت دانشگاه مازندران)
قطب 3: دانشگاه‌هاي استان‌هاي خراسان شمالي، خراسان رضوي، خراسان جنوبي و سمنان (به مرکزیت دانشگاه فردوسی مشهد)
قطب 4: دانشگاه‌هاي استان‌هاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اردبيل و زنجان (به مرکزیت دانشگاه تبریز )
قطب 5: دانشگا‌ه‌هاي استان‌هاي اصفهان ، چهارمحال وبختياري، ايلام، قم، مركزي و خوزستان (به مرکزیت دانشگاه اصفهان)
قطب 6: دانشگاه‌هاي استان‌هاي فارس، بوشهر، کهکيلويه و بوير احمد و يزد (به مرکزیت دانشگاه شیراز)
قطب7: دانشگاه‌هاي استان‌هاي كرمان، سيستان و بلوچستان و هرمزگان (به مرکزیت دانشگاه شهید باهنر کرمان)
قطب 8: دانشگاه‌هاي استان‌هاي همدان، لرستان، کردستان و کرمانشاه (به مرکزیت دانشگاه بوعلی سینای همدان)

مدير گروه كامپيوتر