دهمین دوره جشنواره بین‌المللی ریاضیات کانگورو با حضور پرشور دانش‌آموزان دوره ابتدایی تا متوسطه اول و دوم شهر تبریز به میزبانی موسسه آموزش عالی دانشوران در مورخه 30 فروردین 1397 برگزار شد.

پرفسور آیاز عیسی‌زاده (ریاست موسسه دانشوران و عضو هیات علمی دانشگاه تبریز) و دکتر افشین بهمرام (عضو هیات علمی دانشگاه تبریز و مدیر موسسه نوآور اردوش) به همراه آقای اشرفی (معاونت آموزش و پرورش استان) از برگزاری آزمون بازید به عمل آوردند.

ریاضیات کانگورو یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های ترویج ریاضیات در دنیاست که با هدف ارتقای درک ریاضی دانش‌آموزان و رشد توانمندی آنان برای لذت بردن از فعالیت‌های هوشمندانهٔ ریاضی در بیش از ۸۰ کشور جهان برگزار می‌شود. روز ریاضیات کانگورو، در حقیقت روز جشن گرفتن برای ریاضیات است.

دانش‌آموزان در این روز بازی می‌کنند، سرگرم می‌شوند، مسئله حل می‌کنند و به ریاضیات علاقه‌مند می‌شوند. در حال حاضر بیش از هفت میلیون دانش‌آموز در جهان به همراه معلمان و والدینشان این روز را جشن می‌گیرند و در این روز فعالیت‌های ریاضی متنوعی را برگزار می‌کنند. در روز ریاضیات کانگورو علاوه بر فعالیت‌های شادی‌آفرین و تفریحات ریاضی، یک مسابقه نیز برگزار می‌شود. مسئله‌های این مسابقه فقط برای سنجش آموخته‌های ریاضی دانش‌آموزان طراحی نشده‌اند، بلکه هدف اصلی آن‌ها به‌کارگیری توانمندی دانش‌آموزان در حل خلاقانهٔ مسئله است. در حقیقت دانش‌آموزان در روز ریاضیات کانگورو مسئله‌هایی را حل می‌کنند که جایشان در کلاس‌های ریاضی مدرسه خالی است؛ مسئله‌هایی که دانش‌آموزان با حل آن‌ها به قدرت تفکر و خلاقیت خود پی می‌برند و از به‌کارگیری توانمندی‌های خود شادمان می‌شوند.

روز و مسابقهٔ ریاضیات کانگورو در ماه مارس (فروردین) هر سال در تمام کشورهای عضو برگزار می‌شود. پایه مسابقات ریاضی کانگورو به احترام سه تن از اساتیدی بوده که روش تستی را پایه گذاری کرده‌اند. (معلمان فرانسوی به نام‌های «آندره دُلُدیک» و «ژان پیر بودین» و ریاضی‌دان استرالیایی «پیتر اُ. هولوران»)

برگزیدگان آزمون یک دیپلم افتخار می‌گیرند. یک نظریه و نگرش جالبی در ریاضیات کانگورو است و آن اینکه: در ریاضیات کانگورو همه برنده‌اند.

ریاضیات کانگورو یعنی روز شاد با کانگورو، یعنی دوست داشتن ریاضیات.

اما چرا ریاضیات کانگورو مهم است؟ در سال های 93 و 94 رویکرد سوال‌های تیزهوشان عوض شده، مخصوصاً در درس ریاضی، سوالات تیزهوشان و ورودی مدارس در درس ریاضی به سمتی می‌رود که می‌شود گفت به ریاضیات کانگورو شبیه است. به همین دلیل یکی از پیشنهادهای ما به خانواده‌ها این است که سوالات کانگورو را برای بچه‌ها تهیه و حل کنند.

kangoro   kangoro

kangoro   k3